GARANTIE

Pentru orice produs cumparat din magazinul nostru online, garantia este de 30 de zile calendaristice de la data livrarii, cu conditia verificarii integritatii si aspectului produsului la livrare si a respectarii Instructiunilor de intretinere, curatare, uscare si depozitare a espadrilelor primite impreuna cu produsul si prezentate si mai jos.

Garantăm că produsul achiziţionat de la Espadrile.ro  este un produs sigur, nou (nefolosit) şi lipsit de orice defect.

În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale (la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil), date fiind natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizării. Durata medie a utilizării este de circa 6 luni calendaristice, cu respectarea alternării purtatului a minimum 3 perechi de încălţăminte. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, odată cu timpul şi cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect. Espadrile.ro prin Meridian Film SRL nu poate fi făcută responsabilă pentru defectele apărute ca urmare a imperfecţiunilor drumurilor, trotuarelor sau terenurilor unde s-a folosit incaltamintea.

Garantia se refera la defecte de productie, atat la defecte ale materialului utilizat cat si la defecte aparute in asamblarea produsului. Garantia nu se refera la defecte sau deteriorari survenite in urma purtarii sau la defecte apărute ca urmare a utilizării sau întreţinerii incorecte a produsului respectiv, precum şi pentru disconfortul provenit din purtarea încălţămintei cu calapod sau mărime nepotrivită. In cazul in care produsul cumparat prezinta un defect, in perioada de garantie, respectivul articol se va preda in ambalajul sau original la magazinul de la care a fost achizitionat, pentru constatare, insotit obligatoriu de bonul fiscal sau factura fiscala.

 

CONDIŢII ÎN CARE GARANŢIA DEVINE INAPLICABILĂ SAU NULĂ:

 • uzura morală şi uzura fizică normală a produsului
 • decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.)
 • deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi (foc, cutremur, inundaţie, trăsnet, etc.), accidente, incendiere sau furt
 • defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, şocuri termice variaţii de tip cald/rece, imersare, etc.)
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului şi/sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat
 • intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului
 • deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere, etc.), animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători
 • întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate)

 

NU SE CONSIDERĂ DEFECTE DE FABRICAŢIE, CA URMARE NU FAC OBIECTUL ACORDĂRII GARANŢIEI:

 • migrarea culorii pe piele sau pe obiecte vestimentare nu se considera defect de fabricatie, deoarece fetele si captuselile naturale ale incaltamintei nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului
 • pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate migra şi poate colora uşor obiectele vestimentare cu care vine în contact. Acest lucru se întâmplă la primele purtări, până produsul dobândeşte o patina unica si nu este considerat defect
 • particularităţi ale pieilor naturale (nervuri, mici diferenţe de culoare, semne caracteristice şi neregularităţi) sau a materialelor textile vopsite si prespalate din fabricatie
 • micile neregularităţi şi imperfecţiuni ale produselor sau ale părţilor din produs confecţionate manual.
 • pieile care au  fost ceruite şi lustruite manual: în acest caz pielea continuă să se “uzeze” în mod natural - escoriaţiile de culoare de la suprafaţa pieilor reprezinta un efect intenţionat care are loc doar după purtare şi tocmai acest lucru aduce individualitate produselor.

 

RECOMANDĂRI GENERALE PRIVIND PRODUSELE PENTRU COPII

Vă rugăm să luaţi în considerare faptul că uzura obişnuită sau distrugerea accidentală a produselor nu sunt acoperite de conditiile de garanţie. Problemele legate de mărimea aleasă nu sunt considerate a fi defecte de fabricaţie şi nu sunt acoperite de garanţie. Nu sunt acoperite deteriorările provocate de expunerea la vreme nefavorabilă (apă, noroi), şi nici folosirea încălţămintei în alte scopuri decât cel pentru care a fost concepută. Garanţia nu acoperă folosirea încălţămintei în locuri de joacă cu nisip sau pietriş, tobogane, sau oricare alt loc în care activitatea poate duce la distrugerea produsului.

Garantia se solutioneaza in cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizarii, prin  repararea sau  inlocuirea produsului defect, sau, in cazul in care acesta nu mai este disponibil, prin restituirea valorii acestuia.

Daca nu sunteti de acord cu Conditiile de garantie puteti returna produsul in maxim 14 zile calendaristice de la achizitionare (data bonului fiscal sau a facturii fiscale), cu conditia ca acesta sa nu fi fost folosit, in ambalajul original, precum si cu conditia prezentarii bonului fiscal sau a facturii fiscale.

Va rugam sa pastrati talonul de garantie si bonul fiscal/factura pentru eventualele reclamatii care pot fi adresate magazinului, cu conditia respectarii instructiunilor de intretinere pentru incaltaminte.

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea nr. 296/28.06.2004 privind Codul Consumului si cu Legea nr. 449/12.11.2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora. Returnarea produsului se poate face in baza Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

 

INSTRUCTIUNI DE INTRETINERE A INCALTAMINTEI

 

CURATAREA INCALTAMINTEI:

 • Se interzice cu desăvârşire spălarea incaltamintei în maşina de spălat, cu exceptia situatiilor in care producatorul mentioneaza in mod expres si explicit aceasta metoda de curatare a incaltamintei.
 • Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata si se pune pe sanuri potrivite ca marime si forma. Incaltamintea trebuie curatata si uscata inainte de aplicarea oricarei solutii de intretinere a incaltamintei.
 • Incaltamintea cu fete de piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale sau o perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata intr-o solutie de apa cu detergent.
 • Pentru intretinerea pielii, dupa cateva purtari se aplica cu ajutorul unei perii moi sau cu o carpa, un strat de crema pentru incaltaminte, dupa care se lustruieste cu o carpa moale sau cu o perie.
 • Incaltamintea cu fete din piei de antilopa sau nabuc se perie cu o perie speciala. Nu folositi apa pentru ca fata materialului s-ar putea pata. Petele de ulei sau grasime se indeparteaza folosind solutie contra petelor, speciala pentru pielea de antilopa sau nabuc.
 • Incaltamintea cu fete textile/rafie se recomanda a fi purtata pe timp uscat. Dupa fiecare purtare, incaltamintea se va curata de praf cu o carpa sau o perie uscata. Nu se recomanda spalarea in masina de spalat rufe. Nu se recomanda folosirea inalbitorilor. Se recomanda spalarea manuala, cu apa calduta (max. 30°C) si detergent. Se recomanda spalarea separat de alte culori. Petele de ulei sau de grasime pot fi indepartate cu solutii pentru pete destinate materialelor textile. Se va feri de contactul direct cu solventi organici.
 • Incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate sau lacuite se curata de praf cu o carpa moale. Ea trebuie ferita de contactul direct cu solventii organici (alcool, acetone, etc).
 • Incaltamintea cu fete de inlocuitor se curata cu o carpa umeda, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata intr-o solutie de apa cu detergent. Nu se va folosi crema pentru incaltaminte.
 • Tocurile sau zona de la calcai se pot degrada în urma conducerii autovehiculelor, a călcării în gratarele de scurgere, în cioburi de sticlă sau în bitumul moale de pe trotuare, în anotimpul cald.

 

USCAREA SI DEPOZITAREA INCALTAMINTEI

 • Incaltamintea se usuca natural, la temperatura camerei. Nu fortati uscarea la radiator, foc, uscator de par sau alta sursa directa de caldura.
 • Nu expuneti incaltamintea la temperaturi foarte mari sau lumina solara puternica pentru perioade indelungate de timp. Aceasta poate duce la deteriorarea fetelor si a talpilor incaltamintei.
 • Incaltamintea nu se va depozita langa surse de caldura sau in mediu umed si se va feri de actiunea produselor petroliere si solventilor organici.
 • Folositi suporturi pentru incaltaminte sau umpleti incaltamintea cu hartie curate, pentru a i se mentine forma.
 • Pentru marirea duratei de folosire se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte in aceeasi perioada de timp.
 • Incaltamintea cu fete textile sau din piele nefinisata (antilopa, nabuc s.a.), cu fete prezentand cusaturi decorative sau perforatii, precum si incaltamintea cu talpi din piele, sfoara sau cusute se recomanda a fi purtata doar pe timp uscat, deoarece exista riscul patrunderii apei in interior si al dezlipirii/deformarii talpilor.
 • Deoarece fetele si captuselile naturale ale incaltamintei nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului, exista riscul migrarii culorii pe piele sau pe obiecte vestimentare.
 • Talpile nu au calitati antiderapante, existand pericolul alunecarii.
 • Comerciantul nu poate fi facut raspunzator pentru incidentele provenind din nerespectarea instructiunilor de mai sus sau pentru disconfortul provenit din purtarea unei incaltaminte de marime nepotrivita.
 • Orice defect cauzat incaltamintei de conducerea autoturismului nu este considerat defect de fabricatie.
 • In urma oricarei interventii neautorizate de reparatie a incaltamintei se va pierde garantia.

 

POLITICA DE RETUR

Returul ca urmare a folosirii dreptului de denuntare unilaterala a contractului

Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului (data documentului de transport, in cazul cumpararii online sau data bonului fiscal, in cazul cumpararii din magazinele fizice).

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Pentru returnarea produselor este necesar ca acestea sa fie noi, nefolosite, cu etichetele nedetasate de produs si in ambalajul original si sa fie insotite de factura de cumparare.

Returnarea produselor se va face folosind serviciile unui curier expres. Nu se accepta retururi prin intermediul Postei Romane. La livrarea returului, clientul va achita curierului taxa de transport.

SC Meridian Film SRL va inapoia contravaloarea produselor in cel mult 30 de zile calendaristice de la data primirii coletului returnat (data mentionata pe documentul de transport). Returnarea banilor se va face doar prin transfer bancar, in contul cumparatorului (numele mentionat pe factura fiscala emisa la livrarea produsului).

Returul ca urmare a alegerii masurii nepotrivite

In cazul in care nu ati ales marimea potrivita, la solicitarea dumneavoastra, va putem pune la dispozitie o alta pereche in schimbul celei initiale, in limita stocului disponibil.

Pentru returnarea produselor este necesar ca acestea sa fie noi, nefolosite, cu etichetele nedetasate de produs si in ambalajul original si sa fie insotite de factura de cumparare.

Returnarea produselor se va face folosind serviciile unui curier expres. Nu se accepta retururi prin intermediul Postei Romane. La livrarea returului pentru schimbarea masurii, clientul va achita curierului taxa de transport. SC Meridian Film SRL va trimite, pe cheltuiala sa, o alta pereche in schimbul celei initiale sau va inapoia contravaloarea produselor in cel mult 30 de zile calendaristice, in cazul in care nu exista pe stoc masura solicitata. SC Meridian Film SRL va inapoia contravaloarea produselor in cel mult 30 de zile calendaristice de la data primirii coletului returnat (data mentionata pe documentul de transport). Returnarea banilor se va face doar prin transfer bancar, in contul cumparatorului (numele mentionat pe factura fiscala emisa la livrarea produsului).

Adresa la care puteti returna produsele  este:

SC Meridian Film SRL

Sos. Chitilei nr. 5, Sector 1, Bucuresti 012381

Pentru orice problema legata de returnarea unui produs, va rugam nu ezitati sa ne contactati la adresa de e-mail espadrile@espadrile.ro sau la numerele de telefon 0726 331 929 sau 0744 531 503, de luni pana vineri intre orele 10:00 - 18:00.

 

Produs adaugat in wishlist
Produs adaugat la Compara